Bergkristal

Helaas niet leverbaar

Bergkristal is afgeleid van het Griekse ‘krystallos’ dat helder ijs of bevroren water betekent. Het kreeg deze naam door de gelijkenis met ijs en ook omdat het zelfs in een warme omgeving lange tijd koud blijft, zeker in vergelijking met glas. Dit komt doordat kwarts als gevolg van zijn inwendige structuur een zeer goede warmtegeleider is. Deze steen kan gebruikt worden voor chakra leggingen/healing. Maar ook om andere stenen op te laden. Bergkristal werkt in op alle chakra’s en versterkt op het kruinchakra

Bergkristal is de beste algemene reinigingssteen. Ook helpt het tegen hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. Het werkt versterkend bij algemene zwakte, vermindert zwangerschapsbraken en werkt zogvormend. Het is een bloedstelper en helpt bij diaree. De steen is een ideale helper bij alle rugklachten, hij geeft steun aan de ruggengraat om weer rechtop te komen en helpt bij ischias. Hij stimuleert de aanmaak van calcium en heeft een grote invloed op herstel en vorming van het skelet.

Bergkristal in gemalen vorm is zuiver silicium; in combinatie met water wordt het kiezelzuur genoemd. Dit helpt bij vele aandoeningen.

Lees meer…