Carneool: betekenis en werking

Betekenis en werking van Carneool

Informatie

Helaas niet leverbaar

Carneool: betekenis en werking

Carneool zorgt voor aarding en verankering in de huidige werkelijkheid. Deze stabiliserende steen heeft veel energie, bevordert het herstel van vitaliteit en motivatie en stimuleert creativiteit. Carneool is een nuttige steen voor intensieve bezigheden. Hoort bij het basischakra en heiligbeenchakra.

De Carneool laat de kringloop va het leven accepteren en heft de angst voor de dood op. Vroeger werd het gebruikt om de doden te beschermen op hun reis naar het hiernamaals. Het geeft moed, stimuleert positieve keuzen, verjaagt apathie en motiveert tot succes.

Emotioneel is deze steen een krachtige beschermer tegen jaloezie, woede en wrok, zowel die van de drager als die van anderen. Het kalmeert woede en verbant emotioneel negativisme in ruil voor liefde voor het leven.

Carneool stimuleert de spijsvertering, activeert het basischakra, beïnvloedt de vrouwelijke voortplantingsorganen en vergroot de vruchtbaarheid. Het heft frigiditeit en impotentie op, verhelpt problemen onder in de rug, reumatiek, artritis, zenuwpijnen en depressies, vooral op gevorderde leeftijd. Verder reguleert dit kristal de lichaamsvloeistoffen en de nieren, versnelt het de genezing van botten en gewrichtsbanden en stelpt het bloedingen. Carneool verbetert de opname van vitaminen en mineralen en zorgt voor een goede toevoer van bloed naar organen en weefsels.

Nb. De geneeskundige werking die aan de edelstenen wordt toegeschreven is een aanvulling, en nooit een vervanging van de reguliere medische wetenschap. Arts of Being neemt op geen enkele wijze verantwoording en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld ten aanzien van de werking of uitstraling van de edelstenen.