5. De diagnose van de aandoening: Oorzaak of gevolg

Informatie

De keuze van een mineraal of edelsteen is zeer afhankelijk van de aandoening die men denkt te hebben, maar nog meer afhankelijk van de oorzaak die de aandoening te weeg brengt. Een juiste diagnose van jezelf of van een behandeld arts is dan wel een eerste vereiste.

Als voorbeeld het volgende verhaal:

Een kennis van mij had al jaren last van zijn onderrug en na meerdere bezoeken aan de huisarts en de specialist werd niets gevonden dat wees op een inwendig letsel. Op een zeker moment keek de behandelend arts naar de houding van de patiënt tijdens het zitten en zag daarin een scheve (ver-)houding. Nu bleek dat  de patiënt altijd een met muntgeld gevulde portemonnee in zijn achterbroekzak droeg en daar letterlijk bovenop zat. Vanaf die tijd “zit hij niet meer op zijn geld” en is van de aandoening verlost. Hier was dus geen mineraal voor nodig en zou dan ook niet bij deze kwaal geholpen hebben.

Je moet dus eigenlijk kijken wat de oorzaak is en bezien of deze nog kan worden weggenomen of los gelaten, waardoor het gevolg van de oorzaak vanzelf oplost of verdwijnt. Natuurlijk is soms de oorzaak niet meer weg te nemen, als de oorzaak bijvoorbeeld een ongeluk is. Toch kan het geen kwaad om te relativeren wat het ongeluk veroorzaakte. Wat was jouw rol daarin? Was je afgeleid, onvoorzichtig, onbewust, beïnvloed, overmoedig, roekeloos, verstrooid of in gedachten? Het kan allemaal vóór komen, maar wat doe je om dit voortaan te voorkómen. Niet voor niets luidt het spreekwoord: “Voorkomen is beter dan genezen.”

Je lichaam geeft meestal aan dat er iets mis is, door bijvoorbeeld hoofdpijn. Maar heb je die pijn gekregen om je letterlijk je hoofd gestoten hebt of juist figuurlijk, omdat je je druk of zorgen hebt gemaakt bij een lastige situatie of juist te intensief en stressvol bezig bent geweest. Als je het symptoon “Hoofdpijn” bestrijd met een hoofdpijntablet, dan verzacht dat alleen tijdelijk voor de “time being”, maar de volgende keer krijg je het weer.

Bedenk daarbij ook dat jouw lichaam voor deze levensreis je enige woning is, die je moet koesteren en onderhouden. De juiste balans zoeken en vinden tussen te veel en te weinig en zorgen dat je niet uitgewoond wordt of bent. Dat is een van de kunsten van het zijn: The “Arts of Being”

“Een levensgenieter is nog geen levenskunstenaar.” 
                                                                                                     Kees Aarts 2011 (Reikimaster)

Mocht je toch iets overkomen, bedenk dan dat voor iedere aandoening, zowel geestelijk als lichamelijk, er wel een mineraal of edelsteen is om je in het genezing- of helingsproces te helpen. En ook voor vele oorzaken kunnen deze gaven van Moeder aarde je bijstaan. Belangrijk is dat je deze hulpmiddelen gebruikt naast de reguliere geneeskunde en niet in plaats van!

                                                                                                                                       ©COPYRIGHT ARTS OF BEING

<< Terug naar: 4. De levenswegmethode

>> Verder naar: 6. De vier oerelementen