1. De keuze van een mineraal

Informatie

Aan edelstenen en mineralen worden vele eigenschappen toebedeeld.
Naast de uitstraling van deze natuurlijke schoonheden, bevatten ze veel kracht en energie, die ons lichaam en geest kunnen versterken. Deze wijsheden zijn niet van vandaag of gisteren, maar bestaan al langer dan 2500 jaar; ze zijn nu alleen veel toegankelijker door o.a. onze wereldwijde kennisdeling via internet.

Al eeuwen lang hebben diverse culturen (zoals de Maja’s, Azteken, Inca’s, Farao’s, Sjamanen en Chinezen), afzonderlijk mineralen en edelstenen ontdekt en zijn tot vergelijkbare conclusies gekomen over hun eigenschappen. Ook het bestuderen van de sterrenhemel is afzonderlijk gebeurd en ook daarbij is opgevallen dat er veel gemeenschappelijke conclusies getrokken zijn, zonder dat de mensen van de oude wereld fysiek met elkaar in contact stonden.  De enige overeenkomst was dat aardbewoners, waar ze zich ook bevonden, dezelfde sterrenhemel konden zien en dezelfde soort mineralen en edelstenen vonden en daardoor ook dezelfde energie en kracht konden voelen.

“Het kan toch niet anders zijn, dat energieën met elkaar in verbinding staan via het universum, maar ook via de aarde. De mens is zowel in verbinding met datzelfde universum en met diezelfde aarde. Bewust of onbewust.”
Kees Aarts 2010 (Reikimaster)

Tussen hemel (universum) en aarde zijn er nog meer elementen, die ook invloed hebben op de mate van energie. De elementen zoals Aristoteles ze onderscheidde zijn aarde, water, vuur en lucht. In de loop der tijden zijn daar door anderen nog drie elementen aan toegevoegd: geluid, licht en gedachte (ether).

Bij de keuze van een mineraal zijn er veel mogelijkheden om die stenen te vinden, die jou kunnen helpen.
Veel mensen  gebruiken hun intuïtie om hun keuze te bepalen. Ze gebruiken hun 5 zintuigen om de steen te verkennen en vervolgens kiezen ze die steen die het best aanvoelt of die ze het mooist vinden.  We noemen die methode de intuïtieve methode.   

Er is ook een manier om de bijpassende steen te relateren aan hoe je geestelijk en lichamelijk in je vel zit. Dan relateren we de kleur van de steen met de bijbehorende kleur van het energiepunt (chakra) in je lichaam wat dicht bij de fysieke of emotionele klacht of pijn zit. Wij noemen dit de energiepunten methode. Zit je gewoonweg lekker in je vel, hetgeen we natuurlijk iedere lezer toewensen, laat dan je keuze eens vallen op de complementaire kleur (aanvullende) kleur, van het chakra waarvan je denkt dat die dat wel kan gebruiken.

Een andere methode is om de kleur van je levensweg, je levensdoel(en) en de hulpbronnen, die je daarvoor gebruikt te relateren aan drie bijbehorende kleuren. Die methode noemen we de levensweg methode. Daarbij spelen je sterrenbeeld, je geboortedatum en de namen, die je bij je geboorte meekrijgt een rol.

Daar de intuïtieve methode voor zich spreekt zullen we de energiepunten methode en de levensweg methode op een eenvoudige wijze trachten te beschrijven.

In het eerste hoofdstuk zullen we echter eerst de indeling van de primaire, secundaire en tertiaire kleuren bespreken. Ook geven we daar aan hoe je de complementaire kleur kunt bepalen.

 Ten slotte staan we nog even stil bij de oer-elementen aarde, water, vuur, lucht en ether.   

 

                                                                                                                                                                                                         ©COPYRIGHT ARTS OF BEING

>>Verder naar: 2. De indeling van kleuren