4. De levensweg methode

Informatie

Al eerder vermeldde ik dat waar men zich ook op de aarde bevindt dat je ’s nachts altijd wel het universum met daarbij de prachtige sterrenhemel kunt bewonderen. Zo zijn ook de dierenriemtekens of sterrenbeelden ontdekt en benoemd en gerelateerd aan de jaarcyclus.

Ook aan de dierenriemtekens zijn kleuren en elementen (aarde, water, vuur en lucht volgens de indeling van Aristoteles( 384 – 322 voor Christus))en planeten toegevoegd.
In onderstaande tabel is de relatie te zien.

Sterrenbeeld Data Planeet Kleur Element Latijn
Ram 21 maart t/m 20 april Mars Rood Vuur Aries
Stier 21 april t/m 20 mei Venus Scharlaken Aarde Taurus
Tweelingen 21 mei t/m 21 juni Mercurius Oranje Lucht Gemini
Kreeft 22 juni t/m 22 juli Maan Goud Water Cancer
Leeuw 23 juli t/m 23 augustus Zon Geel Vuur Leo
Maagd 24 augustus t/m 23 september Mercurius Licht groen Aarde Virgo
Weegschaal 24 september t/m 23 oktober Venus Groen Lucht Libra
Schorpioen 24 oktober t/m 22 november Pluto Turkoois Water Scorpio
Boogschutter 23 november t/m 21 december Jupiter Blauw Vuur Saggitarius
Steenbok 22 december t/m 20 januari Saturnus Indigo Aarde Capricornus
Waterman 21 januari t/m 19 februari Uranus Violet Lucht Aquarius
Vissen 20 februari t/m 20 maart Neptunus Magenta Water Pisces

               
Zielskleuren.
Je kunt constateren dat de verdeling in volgorde geheel is toegewezen aan de kleurencirkel van primaire secundaire en tertiaire kleuren. We noemen de gerelateerde kleuren aan de sterrenbeelden ook wel zielskleuren. Zij ondersteunen je persoonlijke lessen, die je uit het leven kunt trekken bij het bereiken van je levensdoel(en). Als we bijvoorbeeld naar de zielskleur van het sterrenbeeld Stier kijken dan is dat scharlaken rood. Dat is de primaire kleur voor dit sterrenbeeld. Echter scharlaken rood is een opbouw van rood en oranje en oranje is een opbouw van rood en geel. Je kunt daaruit stellen dat rood(2x) de secundaire kleur is van de Stier en oranje en geel de tertiaire kleur van de Stier. Al die kleuren afzonderlijk dragen dus in meer of mindere mate bij aan je zielsontwikkeling: de levenslessen, die je kunt ervaren op het pad dat je bewandelt naar je levensdoel(en).  En soms is de weg naar het doel belangrijker dan het doel op zich.

Levensdoelkleuren en -getal.
Ook je levensdoel heeft een kleur, die het behalen daarvan ondersteunt. Deze kleur kun je “berekenen” aan de hand van je geboorte datum. De afzonderlijke cijfers van dag maand en geboortejaar tel je bij elkaar op net zo lang totdat je een getal krijgt dat kleiner is dan 10. Ben je geboren op  12-05-1983 dan is 1+2+0+5+1+9+8+3=29 en 2+9=11 en 11 = 1+1=2   Wil je niet alles tegelijk optellen dan mag je dat ook afzonderlijk doen, daarbij zijn combinaties van het getal 9 op 0 te stellen. 12 levert het getal 3 op, 05 levert 5 op en 1983 bijvoorbeeld heeft 2 uitkomsten 9 in zich (1+8 en 9) Stel je die op 0 dan hou je het getal 3 over. De 3 getallen van dag (3) maand (5) en jaar (3) bij elkaar leveren weer het getal 11 op en 11 levert dus weer 2 op (1+1) Zo kom je sneller tot de uitkomst.  In de tabel onder het volgend hoofdstuk zie je welk getal bij welke kleur hoort. Voor het voorbeeld is 2=Oranje Dat is dan de primaire kleur; oranje is opgebouwd uit geel en rood en dat zijn dan de secundaire kleuren

Expressiekleuren en – getal.
Naast je zielskleur en levensdoelkleur is er ook nog expressie kleur; de kleur die hoort bij de wijze waarop je de weg bewandelt en het doel bereikt. Met welk elan, met welke passie, met welke energie, met welke eigenschappen je op weg gaat. Ook hiervoor is een “berekening” mogelijk. Hier kun je de letters gebruiken van je naam, zoals je ouders die bij je geboorte hebben meegegeven.  Je voornamen en je achternaam. De rangvolgorde in het alfabet vormen de getallen 1 t/m 26. Zoals al eerder vernoemd is kun je van te voren de getallen met dubbele cijfers al terug brengen naar één getal. De 10e letter (=J) wordt dan dus 1+0=1, de 26e letter (=Z) wordt dus 2+6=8.

In onderstaande tabel zie je de relatie van de getallen, letters, kleuren en spirituele waarde.

Getal Letters Kleur Spirituele waarde volgens KrYon
1 A  J   S Rood Een nieuw begin
2 B  K  T Oranje Dualiteit
3 C  L  U Geel Aktie en kracht
4 D M V Groen Structuur
5 E  N W Blauw Verandering
6 F  O  X Indigo Communicatie, balans en harmonie
7 G  P  Y Violet Het heilige getal
8 H  Q Z Magenta Balans en verantwoordelijkheid
9 I    R Goud Voltooiing

  
Ben je in de burgerlijke stand opgenomen als Sabine, Jacqueline en achternaam Aarts dan zijn de bijbehorende cijfers
S  A  B   I  N  E                                                   J   A C  Q U  E  L   I   N  E                                       A A  R  T  S
1+1+2+9+5+5=23=2+3=5              1+1+3+8+3+5+3+9+5+5=43=4+3=7           1+1+9+2+1=14=1+4=5
De 3 getallen die er zijn uitgekomen tel je weer bij elkaar op: 5+7+5=17=1+7=8
De corresponderende kleur is dan 8=Magenta
De primaire kleur is in dit voorbeeld magenta, die vervolgens weer is opgebouwd uit rood en violet en violet is weer opgebouwd uit rood en blauw. De primaire kleur voor Sabine is magenta, de secundaire kleur is rood(2x) en de tertiaire kleuren zijn violet en blauw.

Samengevat is te concluderen dat na vaststelling van de kleuren, die bij jou horen en die jou helpen op jouw pad naar jouw levensdoel, die jou helpen bij het bereiken van jouw levensdoel en jou helpen bij de keuze van jouw gereedschappen (fysiek en emotioneel), die je daarbij meeneemt, die kleuren ook een sterke rol kunnen spelen.

Draag ze dan ook bij je door bijvoorbeeld een op zich al energievolle mineraal met de passende natuurlijke kleuren in de vorm van een hanger om je hals of als “knuffelsteen” in je broekzak.  

In relatie met de energiepunten in je lichaam (de Chakra’s) en het bepalen van blokkades in je lichaam en geest kunnen de kleuren die gerelateerd zijn aan de chakra’s waar je een blokkade (soms ook pijn of ziekte) voelt je eveneens helpen bij het opheffen van die blokkade. Kies daarvoor ook een mineraal als energieke hulpbron.

In een volgend hoofdstuk zullen we een tabel maken van mineralen hun bijbehorende kleuren, bij welke sterrenbeelden, en chakra’s ze kunnen horen.

                                                                                                                                                        ©COPYRIGHT ARTS OF BEING

<< Terug naar: 3. De energiepunten methode

>> Verder naar: 5. De diagnose van de aandoening: Oorzaak of gevolg