Info Reiki

Informatie

Helaas niet leverbaar

Wat is Reiki?
Reiki betekent letterlijk Universele Levensenergie. Als je niet lekker in je vel zit of zelfs ziek bent dan heb je een tekort aan deze energie. Een Reiki-behandeling geeft je dan die energie die je nodig hebt.

Ook helpt Reiki om negatieve gedachtepatronen en emoties los te laten en te verwerken, zodat er ruimte komt voor het positieve.

Een Reiki-behandeling is niet strijdig maar juist aanvullend op reguliere behandelwijzen.

Het mooie van Reiki is, dat het voor iedereen en alles wat leeft bestemd is ongeacht leeftijd of geloofsovertuiging.

Geschiedenis

Reiki is als natuurlijke geneeswijze rond 1900 herontdekt en tot ontwikkeling gekomen door Dr. Mikao Usui. De traditionele wijze is vastgelegd in het Usui System of Natural Healing.

Dr. Mikao Usui was de eerste grand-master, die zijn opvolger Dr. Chujiro Hayashi tot 2e grand-master benoemde. Mrs Hawaya Takata bracht Reiki naar het westen en werd 3e grand-master.
Momenteel is Phyllis Lei Furumoto de 4e grand-master in rij.

Rond 1984 werd Reiki ook in Nederland geïntroduceerd door Inger Droog uit Canada.
In 1986 werden de eerste Nederlandse Reikimasters ingewijd. Daarna is dit in Nederland breed verspreid.
Reikimaster Kees Aarts behoort tot de 7e generatie in de lijn van Dr. Mikao Usui.

Gradaties in Reiki

Er zijn drie gradaties in Reiki, die Reiki-studenten kunnen behalen.

Reiki I is de graad waarbij je jezelf en anderen een behandeling kunt geven.

Reiki II is de graad waarbij je met behulp van symbolen op afstand Reiki kunt sturen naar mensen (gevraagd) en situaties (ongevraagd). Ook is het mogelijk om naar toekomst of verleden Reiki te sturen waarbij als het om het verleden gaat je blokkades van vroeger kunt opruimen en als het om de toekomst gaat positieve energie kunt sturen naar personen die daar om vragen of naar bepaalde gebeurtenissen.

De inwijdingen van Reiki I en Reiki II gebeuren door een erkend Reikimaster en de cursussen worden meestal in groepsverband gegeven.

Reikimaster soms ook wel Reiki III genoemd is de inwijding tot Reiki-leraar.
Ook dit gebeurt door een erkend Reikimaster, die al minimaal 5 jaar een praktijk voert.

Het proces om tot Reikimaster te komen is een individueel proces, waarin 1 of meer Reikimasters je kunnen begeleiden.
Het proces duurt minimaal 1 jaar maar ook soms langer omdat de Reiki-student geheel met zichzelf in het reine moet komen.

Reiki cursussen
Aanleiding.
In de tweede helft van de 19e eeuw realiseerde dr. Usui, de herontdekker van deze natuurlijke geneeswijze, zich dat hij door het geven van behandelingen weliswaar in staat was om zijn patiënten te genezen, maar dat deze mensen dan vaak vroeger of laat weer met dezelfde (of een andere) kwaal opnieuw zijn hulp nodig hadden.

Voor hem was dat aanleiding om een korte cursus te ontwikkelen waarin hij mensen leerde met Reiki om te gaan zodat ze dit zichzelf en anderen konden geven en niet langer afhankelijk waren van zijn behandelingen. Hiermee gaf hij ook aan dat een ieder zelf de verantwoording had voor zijn eigen welzijn.

Reiki voor dieren

Er wordt best veel reclame gemaakt om reikibehandelingen voor of aan dieren te laten geven. De kosten daarvan zijn na drie á vier behandelingen al gauw meer dan € 150 Euro. Wist je dat je dat ook zelf kunt geven aan je lievelingsdier?

Na een Reiki I cursus kun je jezelf, een ander persoon maar ook je dier (bv. paard, poes of hond) de benodigde energie geven. Het voordeel is dat je het kunt geven zoveel je wilt zonder daarvoor dure behandelkosten van een Reikibehandelaar te betalen én het dier is in vertrouwde handen!

Dus ook voor je dier: volg een Reiki I cursus.