Mala Counter met bel en dorje symbool

€6,90 In winkelwagen

Er zijn 2 exemplaren

Informatie

Bestel Mala Counter met bel en dorje symbool Mala Counter met bel en dorje symbool : €6,90

Deze mala counter is een telhulpmiddel bij het reciteren van een mantra met behulp van een mala.  De mala counter is geel-oranje van kleur en is 20 cm lang. De bel en dorje aan de counter zijn ongeveer 22 mm lang.

Een Vajra (in het Sanskriet) betekent bliksemflits, maar ook diamant (onverwoestbaar).

In het Tibetaans staat deze Vajra ook wel bekend als Dorje. Het is een voorwerp, een kleine scepter (mannelijk), dat zowel in het Boeddhisme als in het Hindoeïsme voorkomt. De Dorje wordt gebruikt bij Tibetaanse rituelen meestal samen met een bel, de Ghanta (vrouwelijk).

Het staat symbool voor de vernietiging van alle slechte eigenschappen in de Leegte (Sunya) binnen emotie, agressie, jaloezie, eigenbelang en onwetendheid en is zelf onverwoestbaar. Ook is het symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde. Het wordt gezien als een ontvanger en brenger van positieve energie.

Een mala is een gebedskrans van kralen vanuit het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Bij iedere kraal die men met de duim en middelvinger afgaat, zegt men een mantra, bijvoorbeeld “Ohm mani padme hum”, wat “Groet aan de parel in de lotus” betekent.

Lees hier meer over het gebruik van mala’s

Lees hier meer over mantra’s