Halskoord Sankha

€19,90 In winkelwagen

Dit halskoord is ontworpen en handgemaakt door Atelier Aarts

Informatie

Bestel Halskoord Sankha Halskoord Sankha : €19,90

Dit door ons ontworpen Halskoord “Sankha” bestaat uit een koord, dat met 2 Chinese Geluksknopen versteld kan worden in lengte. Onder aan het halskoord is met behulp van een  Bodhizaad een lus gevormd waaraan een grote zilverkleurige bewerkte Sankha is bevestigd.

Eén van de belangrijkste symbolen in de Tibetaans-boeddhistische religie zijn de Astamangala’s; de acht tekens van voorspoed en geluk. Deze symbolen zijn:  de vaas met schatten, het Dharma wiel, de Lotus, de gouden vissen, het overwinningsbannier, de oneindige knoop, de parasol en de witte schelp. De witte schelp of Sankha symboliseert de diepe klanken van de Dharma, de leer van de Boeddha. De Sankha herinnert alle “voelende” wezens eraan uit hun slaap van onwetendheid te komen en hen op het pad brengt om hun eigen welzijn en dat van anderen te zoeken en te vinden.

De Bodhiboom is een heilige boom in het Boeddhisme. De meeste bekende Bodhiboom staat in Bodhgaya (India) waaronder Gautama Boeddha de verlichting bereikte. Bodhi betekent dan ook ‘verlichting, ontwaking, opperste kennis’.

Vanwege de kwetsbaarheid van de Sankha versturen we dit product als pakketpost.